چطور مشکل تفاوت برنامه کلاس و برنامه آزمون را حل کنیم؟
تفاوت برنامه کلاس و برنامه آزمون برای خیلی از دانش آموزان کنکوری پیش می آید. اگر در این موارد نتوانید برنامه خود را به درستی مدیریت کنید خطرناک خواهد بود. به این دلیل که زمان زیادی را باید برای مطالعه بگذارید اما بازده مطالعاتی شما افت می کند.
لطفا برای برنامه ریزی کنکور کاری نکنید که اعتماد به نفس خود را هدف بگیرید. روان شما به عهدهایی که با خود می بندید حساس است. اگر تصمیم بگیرید که با ساعت مطالعه خیلی بالا تفاوت برنامه کلاس و برنامه آزمون را حل کنید و از کیفیت مطالعه کم کنید خطر کرده اید. چون در این صورت نتیجه آزمون ها کمتر از میزان تلاش شما خواهد بود و کم کم از عملکرد خود نا امید می شوید.
در این مقاله ابتدا درمورد خطر تفاوت برنامه کلاس و آزمون صحبت می کنیم و سپس به شما یاد می دهیم که چطور می توانید در این شرایط برنامه ریزی کنید. برنامه ای منطقی که به شما کمک کند که سریعتر به هدف خود در کنکور نزدیک شوید. با ما همراه باشید.
تفاوت برنامه کلاس و برنامه آزمون اگر بیشتر از 50 درصد باشد خطرناک است. چون به هیچ روشی نمی توان به هردو برنامه رسید و سردرگمی زیادی برای دانش آموز دارد. نکته ای که وجود دارد این است که شما هدف از کلاس رفتن را فراموش نکنید. کلاس های آموزشی قرار است سطح یادگیری شما را افزایش دهند نه اینکه بازده درسی شما را کم کنند.
اگر تایمی از روز را سر کلاس درس می گذرانید نباید طوری باشد که فقط جز زمان اتلافی شما محسوب شود. اگر کلاس بازده آموزشی کافی ندارد، نباید زمانی را برای آن در نظر بگیرید و می توانید انها را از برنامه تان حذف کنید. معمولا تفاوت های 30 تا 40 درصدی برنامه کلاس و آزمون را بهتر می شود حل کرد.
برای اینکه به رتبه دلخواه خود در کنکور برسید باید به طور منظم درس بخوانید و مرور کنید. قبل از اینکه مطالب قبلی را جمع بندی نکرده اید نباید به سراغ مطالب جدید بروید. برای مثال اگر هنوز درس های اول و دوم زیست دوازدهم را نخوانده اید نباید به سراغ مطالب درس چهارم که در کلاس تدریس می شود بروید.
همراه بودن با مطالب تدریس شده سر کلاس نمی تواند مهارت کافی برای تست زدن را ایجاد کند. کلاس های درسی به شما کمک می کنند تا یادگیری بهتری داشته باشید. اما اینکه بعد از کلاس تا چه حدی مطالب را به یاد داشته باشید و چطور از آن ها در تست ها استفاده کنید مسئله مهم تری است.
هنگامی می توانید از مطالبی که سرکلاس یاد گرفته اید در آزمون ها استفاده کنید که یک سری شرایط را رعایت کرده باشید. برای مثال به ازا هر 1 ساعتی که مطلبی را از سر کلاس درسی یاد می گیرید، باید همان ها را حداقل 2 ساعت در منزل خودتان مطالعه کنید و تست بزنید تا مسلط شوید.
تسلط اولیه در هر درسی می تواند با مطالعه صحیح و تست زنی کامل به بالای 80% برسد. اما توجه کنید که اگر این مطالب مرور نشوند در عرض یک تا دو هفته، همین تسلط فوق العاده به زیر 40% می رسید. پس اهمیت مطالعه برنامه ریزی شده برای کنکور اینجا مشخص می شود.
برای اینکه بتوانید تفاوت برنامه کلاس و برنامه آزمون را حل کنید باید در قدم اول به نکاتی که در ابتدای این مقاله گفتیم توجه کنید. برنامه کلاس ها فقط به عنوان بخشی از یادگیری شما هستند. پس برنامه اصلی باید براساس کنکور باشد. از آنجایی که برنامه آزمون ها در جهت کنکور حرکت می کند، می تواند زیر مجموعه برنامه کنکور قرار بگیرید.
پس اولویت باید برنامه ریزی برای کنکور باشد، یعنی اگر مطالب سال دهم را مطالعه کردید ولی هنوز جمع بندی نشده اند نباید آن ها را رها کنید و به سراغ برنامه درس های یازدهم آزمون بروید. در این حالت بخشی از برنامه را برای رسیدن به بودجه بندی آزمون بگذارید و بخشی از آن را به جمع بندی درس های سال دهم اختصاص دهید.
پس دقت کنید که اولویت برنامه ریزی های شما باید برای آمادگی بهتر در کنکور باشد و از آزمون ها و کلاس ها برای بهتر شدن این برنامه باید استفاده کنید. نه اینکه درگیر رسیدن به برنامه کلاس و برنامه آزمون باشید و از مطالعه و جمع بندی صحیح مطالب آزمون عقب بمانید.
در ادامه با سه نکته مهم به شما یاد می دهیم که چطور تفاوت برنامه کلاس و برنامه آزمون را حل کنید و به برنامه مناسبی برسید. تفاوت های زیر 40 درصد به راحتی حل می شوند و تفاوت های بالای 50 درصد را نیز می توان با راه حل هایی کمتر کرد. پس حتی اگر تفاوت زیادی در برنامه های خود دارید با مطالعه دقیق ادامه این مقاله می توانید این مشکل را تا حد خیلی زیادی حل کنید.
اصل مهم اول در برنامه ریزی این است که مطالعه هر درس باید با کیفیت باشد. مثلا اگر فقط 50% از بودجه بندی آزمون را با تسلط بالای 90% مطالعه کنید خیلی بهتر از حالتی است که به 100% از مطالب بودجه بندی با تسلط 30% رسیده باشید. پس برای نوشتن هر برنامه ای اول کیفیت را در نظر بگیرید.
هنگامی که کیفیت مطالعه خود را حفظ کنید با مرور به موقع می توانید خیال خود را از بابت تست زدن آن مبحث در کنکور راحت کنید. برای مثال اگر طی یک ماه فقط دو درس از زیست را مطالعه کرده اید درحالیکه باید 4 درس را مطالعه می کردید. قبل از اینکه نگران عقب افتادگی ها باشید، کیفیت مطالعه آن دو درس را بسنجید.
اگر مطالعه با کیفیتی داشتید، با مرور به موقع می توانید تسلط خیلی خوبی را برای آن دو درس خود حفظ کنید و خیالتان راحت است که هر سوالی ازین دو درس در کنکور مطرح شود را به درستی پاسخ می دهید. اما تصور کنید اگر هر 4 درس را خوانده بودید و تسلط خوبی در آن ها نداشتید، مجبور می شوید بعدا از تایم مطالعه باقی درس ها بزنید تا این 4 درس را دوباره با کیفیت مطالعه کنید.
پس آهسته و با کیفیت و مطمئن قدم بردارید. به هنگام برنامه ریزی اول از خود بپرسید آیا میزان مطالعه ای که برای هر درس درنظر گرفتم برای مطالعه با کیفیت آن کافی است؟ و توجه کنید که برای این کار نباید وسواسی عمل کنید و زیاده روی کنید که کند پیش روی کنید.
کلاس ها فقط برای بهتر کردن سطح یادگیری شما هستند. نمره های کلاسی تاثیری در موفقیت کنکوری شما ندارند. اما بازده شما سر کلاس می تواند خیلی به تسلط بهتر روی مطالب کمک کند. پس اگر از هر کلاسی استفاده می کنید حتی کلاس های مدرسه، نگرانی درمورد نمره ها را کنار بگذارید.
دقت کنید که اگر تصمیم می گیرید در کلاسی شرکت کنید، باید از تایمی که سرکلاس هستید نهایت استفاده را ببرید. پس از بین کلاس های مدرسه هم فقط آن هایی که تدریس خوبی دارند را شرکت کنید. برای این کار هم حتما باید یک آمادگی نسبی درمورد مطالبی که تدریس می شوند داشته باشید، تا بتوانید با معلم همراه شوید.
پس لیست کلاس های خود را بنویسید و فقط آن هایی که تدریس خوبی دارند را شرکت کنید. با این روش تا حد زیادی تفاوت برنامه کلاس و آزمون را حل می کنید. همچنین اگر تسلط بالایی در برخی درس ها مثل زبان یا دینی دارید، می توانید در آن کلاس ها هم شرکت نکنید حتی اگر تدریس خوبی دارند. اما نباید به هیچ وجه حذف این کلاس ها بخاطر تنبلی شما باشد. چون در این صورت بازنده خواهید بود.
اگر برنامه کلاس ها خیلی جلوتر از بودجه بندی آزمون هاست باید از تکنینک های مناسبی استفاده کنید. برای مثال سرکلاس حتما از نکات مهم نوت بردارید و قبل از شروع جلسه بعدی مرور کنید. به این ترتیب حتی اگر نتوانید زمان زیادی را به مطالعه برای کلاس ها بگذارید، با مرور نوت ها می توانید از زمانی که سر کلاس هستید نهایت استفاده را داشته باشید.
همان طور که در قسمت های قبلی گفتیم هدف اصلی شما برای برنامه ریزی باید موفقیت در کنکور باشد. پس در برنامه ریزی هفتگی خود مطالبی را از بودجه بندی آزمون انتخاب کنید که بتوانید آن ها را با کیفیت کامل بخوانید. همچنین در برنامه خود باید تایم های مروری برای مطالبی که هفته های گذشته خوانده اید اما در بودجه بندی آزمون جدید نیستند، در نظر بگیرید.
اینکه زمان هایی را برای مرور درس های قبلی در هفته بگذارید باعث می شود که به بخشی از بودجه بندی جدید نرسید. این موضوع نباید شما را نگران کند چون اگر مرور نکنید برای کنکور تسلط کافی نخواهید داشت. اگر هم فقط به بودجه بندی هر آزمون برسید و مطالب قبلی را فراموش کنید فقط تراز های مقطعی خوبی دارید و برای کنکورآمادگی کامل پیدا نمی کنید.
برای اینکه مشکل تفاوت برنامه کلاس و برنامه آزمون را حل کنید باید نکات مهمی را در نظر بگیرید. کلاس هایی را شرکت کنید که تدریس با کیفیتی دارند و می توانید با کمک آن ها سطح یادگیری خود را ارتقا دهید. اگر تسلط بالای 90% در برخی از درس های دارید می توانید از حضور در این کلاس ها هم صرف نظر کنید. یا حداقل کلاس های غیرمفید خود را حذف کنید.
باید توجه کنید که شما باید برای کنکور برنامه ریزی کنید. یعنی هر درسی که در برنامه می گذارید حتما باید با کیفیت بالا مطالعه شود. علاوه بر آن زمان های مروری باید به موقع در برنامه باشند تا تسلط شما کاهش نیابد. حتی اگر این برنامه های مروری باعث شود به بخشی از بودجه بندی آزمون جدید نرسید.
با رعایت نکات بالا یک برنامه هدفمند و بدون سردرگمی و خستگی دارید. پس برنامه های خود را به خوبی اولویت بندی کنید. کیفیت مطالعه هر درس و بالا بردن تسلط در آن از مهترین نکاتی است که باید رعایت کنید. دقت کنید که نگران نمره های کلاسی خود نباشید و فقط روی یادگیری بهتر تمرکز کنید.
منبع: دورخیز